sobota 16. července 2016

Nespresso

Hezkou sobotu všem!

Právě jsem dokoukala (a hlavně obrečela) film Me before you a můžu říct, že se jim skutečně povedl. Žádná přeslazená patlanina s happy endem, takže, kdo chce posmrkat pár kapesníčků, s chutí do toho. Ale teď už k něčemu veselejšímu a to k mé recenzi (snad nebude k pláči), rozhodla jsem se jí (nečekaně) rozdělit do několika kategorií (já Vám říkala, že se bude všechno dělit do kategorií, tak to máte).
  • Info
Jsem vlastníkem tohoto drahouška a nemůžu si ho vynachválit! Zpočátku jsem uvažovala o kávovaru, který bude rovnou i šlehat mléko, ale nakonec jsem se rozhodla pro levnější verzi a k tomu jsem si objednala aeroccino, které to zvládne úplně stejně a vesměs ho stejně nepoužívám. Vždycky jsem byla "milovníkem" velkých káv, ale díky Nespressu jsem zjistila, že kvalita vítězí nad kvantitou. Na kávovaru máte 2 možnosti kávy - buď espresso nebo lungo, většinou si dělám Lungo, zatím jsem nedošla tak daleko, že už bych pila ty malé zabijáky, ale třeba časem. 

Před samotným nákupem jsem byla skeptická vůči kapslím, říkala jsem si, že je to, to stejný, jako třeba dolce gusto, že je v tom jen nějaká srajda a ne pořádný kafe, ALE když jsem si přečetla několik recenzí a navštívila Nespresso butik na Pařížské (všem ten butik doporučuju, jsou tam úžasně vstřícní a se vším Vám rádi poradí), kde mě přesvědčili (a dokonce mi to i ukázali), že v kapsli je skutečně kafe a ne ňáká srajda, která leží kdo ví jak dlouho v supermarketu, tak jsem se rozhodla to risknout. A udělala jsem dobře. Pokud by Vás zajímalo více ohledně kapslí a jejich samotného balení, je to krásně popsáno na oficiálních stránkách Nespressa.
  • Druhy káv
Byla jsem skeptická také k počtu druhů káv, ale po vyzkoušení zhruba 16 různých druhů jsem se přestala bát, a zjistila, které druhy pro mě budou tou pravou volbou. Věřte mi, že si vybere každý, někdo má raději silnější aroma, někdo zase jemnější, někdo rád oboje ;-). Doporučuji vyzkoušet pro začátek balení 150 kapslí, s tím, že opravdu otestujete všechny druhy a zjistíte, co Vám sedí. Navíc má Nespresso každou chvíli nové druhy, takže se rozhodně nemusíte bát, že budete pít do konce života furt to stejný dokola. 

Druhy jsou následující:

Intenso - intenzivní charakter káv, nejlépe si vychutnáte v malém šálku. Druh Intenso obsahuje celkem 5 káv. Tento druh je na mě moc silný (intenzita 8 a víc) a chutná mi odsud pouze jedna káva, kterou je Arpeggio, ostatní, jak jsem již psala jsou na mě moc silné.

Espresso - škála jemných, kulatých a vyvážených chutí (dle brožury). Obsahuje celkem 4 směsi káv. Tady už nemám problém (intenzita kávy se pohybuje na škále 4-5) a chutná mi odsud Livanto a volluto, která je velmi bohatá a dělá krásnou pěnu. Kdo má rád jemnější kávy, tak je tohle dobrá volba.

Pure origin - čtyři směsi káv s jedinečným a vzácným charakterem (dle brožury), speciálně vybrané experty na kávu. Z této kategorie je moje milovaná Rosabaya de Colombia, kterou prostě zbožňuju, můj absolutní favorit.

Lungo - 3 směsi káv, které jsou speciálně vybrané k vychutnání ve velkém šálku (Lungo). Odsud mi chutná Fortissio Lungo, která bohatá a hutná, prostě dobré kafe.

Decaffeinato - 4 směsi káv, které jsou bezkofeinové. Odpoledne ideální volba.

Variations - 3 směsi káv, gurmánské variace směsí s výjimečně jemných přírodním aroma. V této kategorii je Vanilio, Ciocattino a Caramelito, zatím jsem měla vanilku a karamel a můžu říct super! Má to pouze jemný nádech a vůni po karamelu nebo vanilce, příště zkusím tu čoko.

Ještě k těm velikostem šálku (vše je krásně popsáno v brožuře, kterou dostanete, takže se nemusíte bát, že to budete muset někde hledat):

Ristretto je 25 ml
Expresso je 40 ml
Lungo je 110 ml
  • Oblíbenci slečny Veroniky
Mým drahouškem je samozřejmě jak jsem již psala Rosabaya, Volluto, Livanto, Arpeggio, Vanilio a Caramelito, které můžu doporučit všemi deseti :)! Však Vy si taky najdete svoje drahoušky.
  • Koupila bych znovu?
Bez mrknutí oka bych koupila znovu. Kdybych nebyla spokojená, tak ani nenapíšu tuhle recenzi žejo :). Jediné mínus je to, že jsem se hrozně rozmazlila touhle kávou a kterákoli jiná mě prostě neuspokojí (nepočítám ty v kavárně). Jo a jestli se ptáte, jestli ušetříte, tak mi věřte, že jo, protože já jsem byla zvyklá si kupovat kafe cestou do práce za zhruba 35 - 40 Kč vždycky ráno a za tu cenu mám 4 kávy od Nespressa, navíc si dám pouze jednu ráno a během dopoledne jedu jak fretka. Asi se to nevyplatí pro někoho, kdo vypije více káv za den, ale volba je na každém, navíc téhle kávy nevypijete tolik - jak jsem psala výše - kvalita je upřednostněna nad kvantitou. Já dávám Nespressu palec nahoru, nejenom za kvalitu, ale i ochotu a samotné jednání.

Závěrem mám pro Vás několik "uměleckých" fotek "profi" fotografky Veroniky, tak se pokochejte, doufám, že se budou líbit. Jo a abych nezapomněla - opět platí pravidlo, čím víc se snažíš to naaranžovat, tím spíš to stojí za houby. Zjistila jsem, že fotograf musí být duší malým dítětem, dle fotek pochopíte sami (postav si hrad z kapslí Verčo).

P.S.: žeru zpěváka Twenty one pilots
P.S.: všechny informace k Nespressu najdete na webu
P.S. poslední fakt: Kávovar vlastním půl roku
























3 komentáře:

  1. Souhlasim, vyborny kafe! V tehotentsvi me uspokojujou i ty bezkofeinovy kapsle :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já bez Nespressa nemůžu žít. A to na kafe vlastně ani nejsem. Nespresso si dělám každej den a je to úplně takový.. takový na úrovni :D Hlavně teda, když je všude bordel a já si můžu udělat ten svůj šáleček, to je teprve úroveň :D http://www.suzifromtheblog.com

    OdpovědětVymazat