neděle 11. září 2016

Spouštěč

"Kniha, u které Vám půjde mráz po zádech"

Tohle je rozhodně nejlepší horor/psychothriller, jaký jsem kdy četla. Fakt! Je domyšlený od začátku až do konce, autor si s Vámi hezky hraje a vy máte pocit, že už asi víte, kdo a co za to může. A ono kulový. 

Wulf Dorn je pro mě naprostý borec a jak sám zmiňuje v knize "příběhu se občas musí přinést oběť, má-li být opravdu dobrý", naprostý souhlas Wulfíku, myslím, že si to vypiloval do největšího detailu. Napsat psychothriller, při kterém se bojíte i vytáhnout nohy z postele (natož jít na záchod), to si zaslouží potlesk. Oceňuji autory, kteří Vás dokáží takhle vystrašit jen za pomoci psychologie. Manipulují s Vámi, a když už si myslíte, že jste je prokoukli, tak udeří a vyrazí Vám dech.

Z téhle knihy jsem skutečně nadšená a od radosti jsem si musela koupit další dvě knihy od Wulfíka, protože by byla škoda si je nepřečíst.

A o čempak je Wulfovo dílo?

Je o Ellen, která je psychiatrička a má na starost zneužívanou pacientku, která tvrdí, že jí pronásleduje Černý muž. Pacientka ze dne na den zmizí a nikdo, kromě Ellen o ní nic neví. Ellen se rozhodne jí vypátrat, to však ještě netuší, že se sama stane obětí Černého muže. Vypukne velký boj plný strachu a paranoie. Kdo je vlastně Černý muž? Je to její přítel, kolega v práci? Nebo je to někdo jiný?

Vzhledem k tomu, že Ellen netuší, jak se její pacientka jmenuje, nedokáže jí pomoct ani policie. V jednom kuse se děj i podezřelí ze strany Ellen mění a vy netušíte jak to všechno dopadne a co se stalo s tou pacientkou. Kde mohla zmizet? A jakto, že o ní nikdo jiný nevěděl?

Co bylo tím spouštěčem, že se tohle všechno stalo? A je skutečně Ellenin přítel na dovolené s kamarádem?

Kniha je velice čtivá a můžu Vám zaručit, že se od ní neodtrhnete ani na minutu a budete chtít vědět, jak to celé dopadne a co se sakra stalo. Ta nejistota je u tohoto díla to nejlepší, protože si vždy řeknete: "Aha, tak já už vím, jak to celé je" a na další straně jste zase vedle jak ta jedle a skláníte se s každou stránkou nad autorem.

Kdo se bojí Černého muže?
Nikdo?
Ale co když přijde?
No tak mu utečeme!

Žádné komentáře:

Okomentovat